Враховуючи зростаючу популярність рослинних вершків у кондитерській та хлібопекарській промисловості, торгова марка «Щедро» представила новинку європейської якості для українських кондитерів та хлібопекарів. Рослинні вершки ТМ «Щедро» вироблено у Болгарії (р. Софія) на підприємстві CODAP BULGARIA OOD, якість виробництва якого підтверджено сертифікатами ISO 9001:2008, HACCP та IFS Food.
Вершки рослинного походження — це емульсія «масло у воді», яку отримують з рослинного жиру (пальмоядрової олії), знежиреного молока або відновленого казеїнату натрію, з додаванням емульгаторів/стабілізатора, цукру та ароматизаторів.
Рослинні вершки широко застосовуються в приготуванні кремів для декорування тортів і тістечок, промазки коржів і внутрішнього наповнення кондитерської продукції. Причини популярності рослинних вершків:
- жирність і смакові якості вершків тваринного походження дуже залежать від сезонності, не гарантуючи постійного складу і фізико-хімічних показників продукції;
- постійно зростаючий дефіцит жирової сировини;
- нестабільність тваринних вершків у збитому стані;
- висока і постійно зростаюча вартість сировини тваринного походження;
- обмежені терміни придатності вершків і виробів, у тому числі поява в них нових компонентів, не сумісних за фізико-хімічними показниками з молочною сировиною;
- більш високий приріст обсягу рослинних вершків після збивання;
- зниження споживання тваринних жирів кінцевими покупцями.
Рослинні вершки європейської якості від ТМ «Щедро» з жирністю 26% та 28% представлені в зручній упаковці тетрапак (1 л) і тепер доступні українським кондитерам за прийнятними цінами.